“Zbogom moj rođače i večiti dečače”: Tuga u porodici Žarka Jokanovića – Oglasila se i Milica Milša, otišao je iznenada i prerano

|

Producent Žarko Jokanović saopštio je tužne vesti iz svoje porodice. Preminuo je Aleksandar Radosavljević, poznatiji pod pseudonimom Aleksandar Lambros. Srpski književnik, istoričar umetnosti, prevodilac i publicista, preminuo je u 53. godini od posledica infarkta.

“Zbogom, lepi moj rođače… Večiti dečače. Bio si svoj, poseban, lucidan, beskrajno kreativan, beskompromisan, neponovljiv, nestvaran. Otišao si prerano i iznenada. Želim da verujem da je ovo samo još jedan od tvojih performansa”.

“Ako sretneš negde tamo našu Veru, znam da ćete se ludo zabavljati. A mi te nikada nećemo zaboraviti, zajedno sa tvojom Slavicom, sa tvojom majkom za koju si živeo i koja je živela za tebe”.

“Lepi moj plavooki momče…”, oprostio se Žarko Jokanović na svom Instagram profilu od voljene osobe, a ispod objave oglasila se i Milica Milša i samo je kratko dodala:

“Neponovljiv i poseban”.

Lambros je godinama objavljivao tekstove na blogu sajta B92, a pisao je i kolumne za sajt Jugmedia. Njegovo najvažnije delo je knjiga o ateizmu i kontroverzama crkvi na Balkanu „Bog se nikad ne smeje“, u izdanju izdavačke kuće „Nova poetika”.

Izvor: hellomagazin.rs