Završeno saslušanje Srđana Jankovića: Trajalo je tri sata i donelo veliki obrt u slučaju

|

Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2), rešio je da promeni strategiju odbrane, pa se umesto dosadašnjeg ćutanja, odlučio da iznese svoju odbranu. Njegovo saslušanje završilo se oko 13 časova, posle tri sata koliko je trajalo.

Janković je izveden iz zgrade Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, a kako “Blic” saznaje, on je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i rekao da nije učestvovao u ubistvu devojčice.

Iako je sve ukazivalo da će otkriti šta se desilo Danki Ilić, kao i gde je njeno telo, s obzirom na to da je Dejan Dragijević ranije priznao zločin i do detalja ga opisao, bez navođenja gde se nalazi telo devojčice, on je iznenadio sve – negirao je izvršenje krivičnog dela i naveo da devojčicu nikada nije video.

Bogdanović je ubrzo nakon Jankovićevog napuštanja suda i sam izašao iz zgrade.

“Po dogovoru sa klijentom, insistiraju da ne dajem nikakve izjave, tako da vas molim da razumete i njega i mene”, rekao je Bogdanović okupljenim predstavnicima medija ispred zgrade Višeg suda u Zaječaru.

Janković je par trenutaka pre toga izveden iz zgrade tužilaštva.

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gde je iz Bora došla sa majkom i starijim bratom. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor. Dejanov otac Radoslav Dragijević (73) uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premesti telo devojčice koju je prethodno, prema sopstvenom priznanju, udavio rukama.

Sredinom aprila saslušani su i otac i majka ubijene devojčice, koji su iskaze davali odvojeno, u prisustvu okrivljenih – Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića. Tužilaštvo je želelo da spreči prisustvo okrivljenih tokom iskaza roditelja, ali, majka je iznenadila sve izjavom da joj ne smeta prisustvo osumnjičenih.

Izvor: republika.rs