Završena obdukcija tela dečaka (6) koji se udavio u bazenu na Zlatiboru: Otkriveni novi detalji tragedije

|

Obdukcioni nalaz šestogodišnjeg dečaka V.I. iz Beograda, čije je telo pronađeno sinoć oko 21 sat u bazenu na Zlatiboru, pokazao je da je smrt nesrećnog deteta nastupila usled utopljenja.

Policija i tužioci odmah su izašli na lice mesta, a nakon završenog uviđaja uhapšen je Z.A. (65) iz Užica, koji je bio zaposlen u firmi zaduženoj za održavanje bazena u hotelu. Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati.

“U predistražnom postupku se sumnja da je dete bilo u bazenu. U dnu bazena je bila cev koja služi za odvod i pretpostavlja se da je došlo do vakuma koje je dete povuklo i koje nije moglo da se izvuče. Dete je bilo u dečijem bazeni i vode je bilo oko 15 cm dubine. Činjenica je da preko cevi nije bila rešetka, koja je trebala tu da stoji”, saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

On je dodao da je pozvan veštak koji će utvrditi tačne okolnosti ovog slučaja. Prema informacijama izvora, dečak je bio sam u bazenu, dok je na kraju tog dela bazena bila njegova baka. U drugom delu bazena, namenjenom odraslima, nalazila su se dva muškarca.

“Oni nisu mogli videti šta se dešava u dečijem bazenu. Ali, kada su čuli ženu, odmah su pritrčali i izvadili dete iz bazena. Odmah je došla i hitna pomoć, ali detetu nije bilo spasa”, kaže izvor Kurira. Iz ovog medija nezvanično saznaju da je na saslušanju bio i direktor hotela.

Izvor: kurir.rs