“Zakleo sam se da ću da se osvetim” – Otac ubijenog mladića na suđenju vikao na Uroša Blažića: “Pogledaj me dobro, konju jedan”

|

Danas se nastavlja suđenje Urošu Blažiću za masakr počinjen 4. maja 2023. godine. Juče su odbranu izneli on i njegov otac Radiša, a danas pred sudom svedoče porodice oštećenih koje su ogorčene na ovu porodicu.

Miroljub Milovanović, otac nastradalog Aleksandra Milovanovića pred sudsko veće izašao je vidno uznemiren. On se okrenuo ga staklu iza kog sedi Blažić i povikao.

“Pogledaj me dobro, konju jedan”, obratio se Blažiću.

Na pitanje tužioca da li je Aleksandar bio u sukobu sa Blažićem, odgovorio je da nije, ali da sada jesu u sukobu.

“Čekaću ga ceo život! Kao otac bih voleo da ga osudite na doživotnu robiju, ali zakleo sam se sebi da ću da se osvetim. Pustite ga odmah!”, rekao je Miroljub Milovanović. Dodao je da se pridružuje krvičnom gonjenju i da traži odštetu od 100.000 evra po članu porodice.

U sudu svedoči i Dragoslav Antonović, taksista kog je Uroš Blažić oteo tokom bekstva i koji je, na kraju prijavio policiji gde je odvezao Blažića.

“Pričao je da je ubio 20 ljudi, nisam čuo da je rekao da je car i kralj. Ja nisam mnogo slušao šta iza pričaju, razmišljao sam kako da se izvučem iz te situacije i kako da ne nastradam. On je bio vrlo uzbuđen kad je uleteo u auto, kasnije se smirivao. Ali bio je spreman na sve. Bio je svestan šta je uradio”, započeo je taksista.

Blažićev branilac Petar Luković pitao je da li je bio upaljen radio u taksiju, a oštećeni je rekao da jeste.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika, ispričao da je da je sa mušterijom oko 23 sata krenuo iz Smedereva i da su išli preko nadvožnjaka u Smederevu, zatim izašli na auto-put i kod Malog Požarevca, na napltnoj rampi, sišao sa auto-puta.

“Pretio je, rekao je da ima bombu. Kod prve policijske kontrole, odmah posle rampe, rekao je: “Vozi, nemoj da staješ, daj gas, držim osigurač od bombe”. Rekao je da neće nikom ništa da bude, ail da moramo da ih slušamo. Kada je u pitanju novac, dao sam mu oko 3.000, tražio je da ima da jede”, rekao je Antonović.

Izvor: telegraf.rs