“Zahtevam da Sergeja Trifunovića puste na slobodu”: Predsednik Vučić pomenuo Severinu, pa se obratio državnim organima

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se video porukom koju je objavio na zvaničnom Instagram nalogu. On je u pomenutoj poruci zatražio hitno angažovanje državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu.

“Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu i spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana ni hapšena, niti maltretirana. Isti ti iznutra i spolja ćutali su kada je advokat Berić uhapšen u Hrvatskoj, 15 dana bio u pritvoru zbog pesme objavljene na Fejsbuk profilu”, započeo je predsednik Vučić i istakao:

“Juče je priveden i uhapšen, i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana. Ali je i građanin Srbije, građanin naše zemlje je uhapšen da niko nije dobro razumeo zbog čega. Pre svega zahtevam od organa u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića, a apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi razvoju boljih odnosa, i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja iznosili o Srbiji”, objasnio je Vučić i izneo zahtev:

“Molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno, i da Sergeja Trifunovića puste na slobodu”, poručio je na kraju obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, glumac Sergej Trifunović je juče uhapšen prilikom ulaska na teritoriju Hrvatske. Njemu je 8. septembra istekla zabrana ulaska u tu zemlju, koju je dobio nakon više incidenata sa psom prošle godine.

Juče je zbog spornih objava uhapšen i priveden u sud u Splitu, gde je negirao krivicu za pripisana dela. Suđenje se nastavlja danas u 12.30 časova.

Izvor: kurir.rs