“Vozim auto iz ’98, do mora nemam para da odem”: Britanac pitao ljude zašto ne idu na more – Hrvat mu sasuo surovu istinu u lice

|

Jedan izrevoltirani Hrvat rešio je da odgovori Britancu koji je pitao zašto Hrvati žele da napuste svoju zemlju da bi radili u Nemačkoj. “Kada Hrvati kažu da žele da napuste Hrvatsku i žive u Nemačkoj, Britaniji ili SAD, mislim da su ludi – pogledajte ovo”, rekao je Britanac koji se preselio u Hrvatsku i sada sa plaže vodi profil Život u Hrvatskoj.

A onda mu je lokalni tiktoker sasuo gorku istinu u lice:

“Hej, ja imam 32 godine i imam svoj posao. Ne mogu na more. Većina prijatelja se iselila, brat, drugi uskoro. Devojka planira, a ja sam razmišljao, ali ja sam ostao i otvorio radnju od januara 2023.“, rekao je sa snimkom kako radi u svojoj automehaničarskoj radnji.

Iza mene je moj stari auto, koji pokušavam da popravim godinu i po dana jer ne mogu da priuštim bolji, a nemam vremena da popravim ovaj. Vozim “pežo” 206 od 1998, koji nije ni moj! Da bih stigao do Sukošana, gde si ti sada, treba mi najmanje 100 evra za putarinu i gorivo”, dodao je on.

“Nemoguće je naći stan u primorskim mestima jer te isele na početku sezone da bi ga pretvorili u stan za iznajmljivanje. Hrvati ne mogu da priušte Hrvatsku”, zaključio je uz ružan gest.

Ovaj odgovor mladi Hrvat uputio je Britancu koji je pre mesec dana na TikTok profilu objavio video pod nazivom „Kad Hrvati kažu da žele napustiti Hrvatsku“ pod nazivom Život u Hrvatskoj.

Na tom snimku Englez koji već tri godine živi u Hrvatskoj, uživa na plaži u Sukošanu i kaže: “Kada Hrvati kažu da žele napustiti Hrvatsku i da im je cilj da žive u Njemačkoj ili Engleskoj, mislim da su ludi. Pogledajte ovo – ja sam u Sukošanu, ovo je moja omiljena plaža jer ima muziku, restoran i mesto za druženje”.

Izvor: blic.rs