Voditeljka besna zbog suspenzije Majdova jer se krstio na OI – Uputila jaku poruku sportistima: “U inat zlu koje vlada ovim svetom”

|

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, suočava se sa drakonskom kaznom od strane Svetske džudo federacije (IJF). Naime, ova organizacija mu je izrekla petomesečnu suspenziju zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Majdov je suspendovan iz razloga što se krstio pre svoje borbe na Olimpijskim igrama u Parizu.

Džudista se povodom sramnog poteza IJF oglasio i istakao da se ne kaje zbog svog čina, ističući da je krštenje za njega od velikog značaja.

“Pre 15 dana sam primio odluku da sam suspendovan na pet meseci zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijadi. U mom odbrambenom pismu nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada. Gospod mi je dao sve, kako privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promeniti niti pod kojim uslovom”, poručio je Majdov.

Pevačica, a od nedavno i voditeljka Zvezda Granda Ana Sević se oglasila i uputila je podršku Majdovu.

“Nadam se da će posle ovoga svi naši sportisti da se krste, svuda i na svim takmičenjima u inat zlu koje vlada ovim svetom. Bože pomozi”, napisala je Sević.

Nemanja Majdov zbog suspenzije neće moći da nastupa na svim turnirima i pripremama tokom narednih pet meseci. Ova odluka će jako loše uticati na njegovu karijeru. Bez obzira na izazove, džudista je obećao da će se vratiti jači nego ikad i nastaviti da se bori za svoje ciljeve.

Srpski džudista je dva puta diskvalifikovan od strane sudija na Olimpijskim igrama u Parizu, a imao je i burne reakcije. Bio je i vidno ljut, reagovali su i sa naše klupe na sudije, ali nije došlo do promene odluke u Parizu. Nova kazna, nastavak je pehova za srpskog sportistu.

Izvor: telegraf.rs