Vesna Pećanac hrani se u narodnoj kuhinji, državi duguje velike pare, ali danas ima razloga za slavlje: Glumica obeležava poseban datum

|

Naša glumica Vesna Pećanac, poznata po ulogama u filmovima “Lepota poroka”, “Đekna još nije umrla” i “Druga Žikina dinastija”, danas slavi 77. rođendan.

Glumica je dospela u centar pažnje javnosti pre nekoliko godina kada je otkriveno da živi na ivici egzistencije i da se hrani u narodnoj kuhinji.

Posle smrti supruga, reditelja Živka Nikolića, Vesna je prolazila kroz jako težak period, a depresija ju je pogodila, o čemu je i sama govorila u intervjuima za domaće medije.

“Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol i preveliku tugu. Jedan sin je otišao da se monaši, rekavši: ‘Meni su svi bedemi srušeni’. Ostala sam sama, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna porodica. Nisam mogla da nastavim da igram i zatražila sam penziju. Kao komičar, trebalo je da darujem radost ljudima, a radosti više nisam imala. Penzija mi je bila sedam hiljada dinara. Bili smo gladni, mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u obližnjoj samousluzi godinama nam je davala hranu na kredit jer je volela Živkove filmove. Sećam se da sam jednom dobila neki novac i mogla sam da biram između odlaska na pijacu ili vraćanja duga. Otišla sam na pijacu, a iz kese mi je virio mladi luk, pa sam kružila po kvartu da me šefica ne vidi. Ispričala sam to Živku, a on mi je rekao: ‘Odigraj to na sceni. I to je život’. Imala sam mnogo problema, neke sam rešila, ali nisam mogla sve. Gladovala sam. Gladovanje je, zapravo, dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš”, govorila je Vesna svojevremeno.

Pre nekoliko godina, njen sin je medijima otkrio da je glumica u teškoj finansijskoj situaciji.

“Ona duguje preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tih dugova, neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva. Nekada joj uzmu celu penziju, a ponekad primi samo 1.200 ili 2.100 dinara. Ko može da živi mesec dana sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac”, rekao je njen sin.

Izvor: alo.rs