“U šta se pretvori okrutni svete, šta ti je krivo jadno dete”: Pesma posvećena Danki rasplakala celu Srbiju

|

Smrt dvogodišnje Danke Ilić duboko je potresla čitavu javnost u Srbiji i regionu. Mnogi građani, koji su se 10 dana molili za život nevine devojčice, nemi su od šoka zbog svireposti ubistva, a jedan pesnik je svoju tugu i ogorčenost izrazio u pesmi posvećenoj Danki.

On se na Tik Toku predstavlja kao Pesnik Radivoj, a njegovu pesmu prenosimo u celosti:

Potresnim stihovima on je opisao iste emocije koje i mnogi građani osećaju, što su oni i potvrđivali u komentarima:

“Bože dragi, srce da pukne. Mirno spavaj, anđele!”, ređali su se komentari korisnika pomenute društvene mreže.

U Boru je nakon smrti deteta zavladala potpuna tišina. Ispred Doma kulture je muk, a građani od ranog jutra prilaze sa cvećem i svećama u rukama kako bi se oprostili od dvogodišnje devojčice Danke Ilić čija se potraga završila nažalost tragično.

Na mestu gde gore sveće u znak sećanja na malu Danku, poređani su medvedići, lutke i ostale igračke, kao i baloni u obliku srca. Građani se u suzama opraštaju od devojčice koja bi u maju napunila dve godine.

Dvogodišnja devojčica iz Bora Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom, a nakon 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika JKP Vodovod, S.J. i D.D. zbog sumnje da su devojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno telo stavili u automobil marke “fijat” i bacili na deponiju.

Izvor: kurir.rs