U Srbiji procvetao novi neobičan biznis: Usluga košta od 1.000 do 10.000 dinara – Mnogi nisu ni znali da ovo postoji kod nas

|

Prošle zime u nekim vrtićima u Srbiji zabeležena je pojava vaški. Roditelji su bili zabrinuti zbog mališana koji su se suočavali s ovim parazitima, te su masovno kupovali medicinske šampone i gumice za kosu koje su navodno efikasno delovale. Tokom tog perioda, neki su se pametno dosetili i čak pokrenuli sopstveni biznis – vaškaonice. To im se isplatilo, te su dobro profitirali.

Zaposleni stručnjaci za uklanjanje vaši i gnjida, poznato kao “trebljenje,” naplaćuju tretmane od 6.000 do 10.000 dinara, u zavisnosti od dužine kose, što im omogućava dobru zaradu. Roditelji koji su vodili decu tvrde da su ti tretmani bili efikasni. Ipak, mnogi nisu imali predstavu da takve vaškaonice uopšte postoje.

Na društvenoj mreži X pokrenuta je rasprava o ovom novom biznisu koji je procvetao ove godine.

“Juče sam od prijatelja saznao da kod nas postoje vaškaonice. Elem, prvo mora da se zakaže termin jer su pune, a to zadovoljstvo uklanjanja vaški za dvoje dece ga je koštalo 10.000 dinara jer se naplaćuje po dužini kose, pa je za ćerku bilo skuplje”, stoji u objavi ispod koje su se ređali komentari.

“Kontrola za sedam dana, 50 odsto popusta”, piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

“Ni za 50.000 dinara nije mnogo. Nisam znala da postoji tako nešto”, priznala je jedna gospođa.

Izvor: kurir.rs