Topalko javno izgovorio ono što mnogi misle o vojnom roku u Srbiji: “Smešno mi je kad čujem…” – Pevač otkrio zašto nije pravio ispraćaj

|

Obavezni vojni rok u Srbiji sasvim je izvestan, te je postao tema mnogih emisija ali i svakodnevnih razgovora građana. U emisiji “Probudi se” na istu temu su govorili gosti Milan Topalović Topalko i Kiki Lesendrić.

Gosti u studiju prisetili su se kako je odlazak u vojsku izgledao u njihovo vreme, a ovo je iskustvo pevača Milana Topalovića Topalka.

„Ja nisam pravio ispraćaj, nešto se nisam radovao puno što moram da idem na godinu dana zato što sam već imao ćerku koja je imala godinu i po dana. I onda, faktički, ja ne mogu da radim, žena isto peva, a ne može ni ona da radi, i to je bio veliki problem od čega će one živeti. Meni je u vojsci sve obezbeđeno, ali za njih je bio problem. Hvala bogu, tu su mi bili otac, majka, brat, pa su mogli da pripomognu, inače nije mi jasno što tad država nije imala osećaja makar prema ljudima koji su imali dete, započeo je Topalko i prokomentarisao sadašnju situaciju:

„A sada mi je jako smešno kad čujem vojni rok 75 dana, ja ne znam stvarno koja je to obuka koja može da se završi za 75 dana, vozački ispit traje pola godine, bilo koji kurs traje 6 meseci… Ali vojni rok, i ispraćaj da praviš posebno sad kad ta zemlja više i ne liči na onu zemlju u kojoj je bilo poštovanja od učitelja pa do oficira. Smešno je“, rekao je Topalko i dodao da, iako se onda nije radovao odlasku u vojsku, „jednostavno je bila dužnost i čast da se odsluži vojska“.

“Majka plače, ocu suze liju, svog jedinca prate u armiju”, pevalo se nekada na stotinama ispraćaja u vojsku. Pre 14 godina ove i slične pesme otišle su u istoriju, ali možda se već sutra vrate na velika vrata.

Izvor: nova.rs