Srbin i Crnogorac primetili povređenu ženu na Hvaru – Humanim gestom oduševili Balkan: “Lepo je biti čovek”

|

U Hrvatskoj, preciznije na Hvaru nedavno se odigrao događaj za pamćenje koji će ostati upamćen kao primer prave ljudskosti i humanosti. Kako je instagram stranici “Podgorički vremeplov” javila jedna turistkinja iz Hvara, radi se o dirljivom gestu dvojice mladića, jednog iz Srbije, drugog iz Crne Gore, koji su nesebično priskočili u pomoć nepoznatoj ženi na rivi nakon što je pala i povredila kuk.

“Dobar dan, s obzirom na to da objavljujete ovako lepe priče pomoći podelila bih sa vama jednu koja se nedavno desila na Hvaru.

Jedna starija žena se okliznula na stepenicama i povredila kuk. Nije mogla da se pomeri neko vreme zbog stanja šoka i bola, ali kada se smirila, pokušali smo da pronađemo rešenje zajedno. Hitna pomoć nije bila dostupna u tom trenutku i zabranjen je bio prolazak vozilima rivom u to doba večeri, pa smo se organizovali i momak iz Crne Gore i iz Srbije su je zajedno odneli do autobuske stanice odakle su je taksisti pokupili i pomogli da dođe do kuće”, piše u objavi, gde je devojka dodala:

“S obzirom na dinamičnu istoriju koju delimo na Balkanu i danas prisutne ostatke iste, mislila sam da bi vam možda ova priča bila zanimljiva kao jedan pozitivan primer ljudskosti pre svega”.

Uprkos pričama o podelama na Balkanu, ovaj slučaj još jednom je dokazao koliko su ljudskost i solidarnost jači od svih razlika.

“Lepo je biti čovek”, “Ima ljudi koji imaju srca i nije im bitna ni vera ni nacionalnost”, “Bravo”, “Ovo bi trebalo da bude delo svakog normalnog čoveka, mržnja je prava budalaština”, ređali su se komentari ispod objave.

Izvor: blic.rs