Šokantna izjava pevačicine sestre Aide: “Anabela je morala da uzme pravoslavlje jer živi u Srbiji, kao i Brena”

|

Bosanskohercegovačka glumica Aida Bukva otvorila je dušu i iskreno progovorila o detinjstvu i životu sa polusestrom Anabelom Atijas.

“Anabela je u srednju školu otišla u Sarajevo, a posle je otišla u Švajcarsku. Početkom rata je otišla za Beograd. Mi smo živeli zajedno u istoj kući. Imamo zajedničkog oca. Ona je živela sa nama kad sam se ja rodila”, započela je Aida.

Pevačicina polusestra koja se bavi glumom, tvrdi da je Anabela primila pravoslavnu veru.

“Imala je tu fazu, ne znam da li je opstala u toj fazi pravoslavlja. Ja mislim da u Srbiji moraš to reći. To je morala i Brena, a kamoli Anabela. Ne možeš biti Fahreta Jahić, moraš biti Lepa Brena. Ona kaže kako se zove, samo što to niko… Ljudi i dalje insistiraju. Ne percepiraju je tako. Tako da mislim da je to tamo isto kao kod nas. Da bi napravio neku karijeru, moraš ili da si u prvom safu ili da se deklarišeš kao da si ovo ili ono. Ne možeš biti ništa”, rekla je Anabelina polusestra.

Aida je istakla i da je rođena u Foči u Istočnom Sarajevu.

“Mi defakto moramo sad iz druge države da idemo po krštenicu. Ja sam jednom probala slučajno da odem na šalter u opštinu i da izvadim papir. Rekli su mi da ne mogu tu da izvadim, nego tamo gde sam rođena. Rekla sam da sam rođena u Jugoslaviji. Gde ću ga onda vaditi? Sad možeš da odeš u Lukavicu, a ranije nisi mogao. Morao si u Foču, pa mi je onda neko iz Goražda išao tamo, pa mi je to slao. Meni u državljanstvu piše na ćirilici Republika Srpska. To su te začkoljice. Nema izbora, niko te ne pita, samo ti se nametne tako”, ispričala je Aida u podkastu “Opet Laka”.

U međuvremenu, Anabela je na društvenim mrežama objavila emotivnu fotografiju sa svojim sestrama, ističući koliko je ponosna na njih.

“Kad shvatiš koliko si bogat! Evo ovoliko! Sestra po tati, Aida, i sestra po mami, Romanela. Sestre! Moje sjajne zvezdice”, napisala je Anabela u opisu zajedničke fotografije.

Izvor: telegraf.rs