Sin i snaja pretukli starca jer im nije davao penziju? Deka u podlivima, slomljen mu i nos – Leskovac zgranut nasiljem u porodici

|

Penzioner V. K. (88) prijavio je leskovačkoj policiji da su ga pretukli sin i snaja, sa kojima živi u istom dvorištu u selu Kumarevo. Policiji je slučaj porodičnog nasilja prijavljen juče posle podne, nakon ukazane pomoći u urgentnom centru Opšte boilnice Leskovac. V. K. je zadobio podlive po glavi i licu, a polomljen mu je i nos.

Deka sa svojom porodicom, sinom, snahom i unucima, koji su zaposleni, živi u istom dvorištu, ali u posebnoj, pomoćnoj prostoriji. On je policiji, izjavio da je batine dobio upravo od sina i snahe, a pošto on nije u stanju, novinari su razgovarali sa njegovim komšijama, bližim i daljim rođacima.

“Sin ga je držao, a snaha ga je tukla. Priča se da su bili ljuti što nije davao svoju penziju, koja iznosi 50.000 dinara”, kaže jedan od njegovih rođaka, dodajući da su tu poodavno poremećeni odnosi.

Iako “gazi“ devedesetu, ovaj bivši vozač je vitalan i vozi električni bicikl, pa se u selu spekuliše da je pao i povredio se, što nismo mogli da proverimo. Ipak, jedan od dva njegova unuka od sina kaže da nije bio kod kuće i da ne zna šta se tačno desilo.

“Ono što znam to je da i moji roditelji imaju neke povrede i da su danas kod lekara. Sinoć je bila policija kako mi je rečeno, pa neka ona raspravlja. Ko je za šta kriv neka odgovara, ja ne želim, a nemam ni vreme da se bavim time”, poručio je unuk.

Na opasku o pričama sa električnim biciklom odgovara da u selu priča svako kome kako odgovara. U policiji je rečeno da je sa slučajem upoznato i tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Iz bolnice kažu da je odrađena dijagnostika i da je deka na mehaničkoj ventilaciji.

“Ima i teške povrede grudnog koša. Smešten u jedinicu intenzivne nege”, saopštili su iz bolnice.

Izvor: kurir.rs