Sahranjena Rada Đuričin: Nije bilo govora i komemoracije – Glumica za kraj dobila aplauz

|

Čuvena dramska umetnica izuzetne harizme, Rada Đuričin je sahranjena danas na Gradskom groblju u Vršcu. Njena poslednja želja bila da počiva u rodnom gradu i da ne bude komemorativnog skupa. Nije održan svečani govor, već je dobila apaluz.

Rada sada počiva u porodičnoj grobnici s roditeljima – u narodu omiljeni sveštenik Marinko i supruga mu Mileva. Sahrani su prisustvovali samo najbliži, kako je i bila njena želja. U Vršac je stigla i Vesna da Vinča, koja je govorila za Kurir o prijateljici:

“Veliko ostrvo radosti putuje danas na nebo. Ne treba mnogo tugovati, jer je Rada ispunila sve svoje želje u životu. Živela je dugo, radosno i srećno. Znala je kako treba da živi i voli. Osmeh je bio njen karakter i izbor. Znala je mnoge tajne. S njom ćemo tek sada razgovarati i tumačiti njen način života. Bila je veliki mudrac i filozof, a niko nije primetio koliko je imala stila. Uvek je bila svedena. Nosila je crno ili belo. Bila je i veliki humanitarac. Činila je mnoga dobra dela. Vršac je dobio na nebu još jednom velikana”, rekla je Vesna Jugović za Kurir.

Od Rade su došli da se oproste reditelji Ivana Vujić i Ljubiša Ristić, glumci Vjera Mujović, Ivan Bosiljčić i Dragan Bjelogrlić. Glumica Rada Đuričin preminula je 4. septembra u Beogradu u 91. godini.

Izvor: kurir.rs