RHMZ najavio tri dana sa padavinama: Već danas popodne 3 dela Srbije biće na udaru pljuskova sa grmljavinom

|

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) na svom sajtu je najavio od sutra niz od tri dana sa padavinama. Međutim, prema najnovijem upozorenju koje je upravo objavljeno, osveženje će stići ranije nego što je prvobitno bilo najavljeno – već danas popodne.

“Danas posle podne u Pomoravlјu, na istoku i jugoistoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom”, piše u najnovijoj meteorološkoj najavi na RHMZ, objavljenoj u 13.15 sati.

Inače, kako objavljuje RHMZ, i danas će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom: u Srbiji od 33 do 38 stepeni Celzijusovih, u Beogradu oko 36 stepeni Celzijusovih.

Od utorka (27. 08.) se očekuje manji pad maksimalnih temperatura (najviša dnevna temperatura od 30 do 35 stepeni Celzijusovih) uz povećanje nestabilnosti, ranije je saopšteno iz RHMZ.

Pred nama je niz od tri dana sa pljuskovima.

Sutra (27. 08.) biće promenlјivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, toplo i nestabilno pa se uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično očekuju kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom i prosečnom količinom padavina koja u većini mesta neće biti velika (od 5 do 10 l/m2) dok se samo na zapadu i jugozapadu Srbije izolovano mogu javiti i intenzivni plјuskovi sa količinom padavina većom od 20 l/m2 za kratko vreme.

U sredu i četvrtak (28. – 29. 08.) biće promenlјivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. U oblastima južnije od Save i Dunava uz lokalni razvoj oblačnosti i sa kratkotrajnim plјuskovima i grmlјavinom.

Od petka do nedelјe (od 30. 08. do 01. 09.) preovlađivaće pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 34 stepeni Celzijusovih.

Za sada nema najava za ozbiljno zahlađenje. U septembar ulazimo sa letnjim temperaturama, koje će potrajati verovatno do polovine meseca.

Izvor: blic.rs