“Pogledala sam, a bolje da nisam. Ta slika će mi ostati urezana u sećanju” – Ispovest očevidaca nesreće kod Novog Sada

|

Mladić N. Š. (18) poginuo je, dok je više od 30 osoba povređeno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na putu Inđija – Novi Sad, prilikom sudara autobusa i automobila, nakon čega su oba vozila završila u jarku.

Žena koja je prošla pored mesta nesreće nekoliko trenutaka nakon sudara ispričala je za portal Nova.rs da je bila duboko potresena onim što je videla.

„Bila sam u šoku, jer sam samo par kilometara pre toga naletela na još jednu nesreću. Vozila sam polako, već je bila kolona formirana. Vozila sam nekoliko minuta, kada je usledio još veći šok, videla sam demoliran automobil na jednoj strani puta i prevrnut autobus na drugoj strani puta“, priča naša sagovornica.

Kako objašnjava, u jednom trenutku ugledala je mladića, koji nije davao znake života.

„U tom momentu prolazila sam pored automobila, pogledala sam, a bolje da nisam. „Opel korsa“ je bila uništena načisto, to dete je bilo skroz izlomljeno i u krvi. Mislim da će mi ta slika ostati urezana u sećanju dok sam živa. Tresla sam se, razmišljala sam da li da stanem, ali nisam htela da pravim zastoj, kako bi policija i Hitna pomoć mogli neometano da prođu“, priča nam meštanka.

Saobraćajna nesreća se desila u jutarnjim satima kod Maradika, na starom putu Inđija – Novi Sad. Prema nezvaničnim informacijama, mladić koji je upravljao automobilom preticao je drugo vozilo, što je dovelo do sudara. Nakon incidenta, autobus sa putnicima se prevrnuo i završio u jarku pored puta. Kako su za Nova.rs potvrdili u Opštoj bolnici u Inđiji, 27 putnika je prevezeno kod njih, dok se još utvrđuje koliko ih je hospitalizovano u lokalnim bolnicama. Meštanka G. D. ispričala je za Nova.rs da se jutros kretala iz pravca Novog Sada kada je naišla na mesto nesreće, nedugo nakon što se dogodila.

Kako kaže, ljudi iz autobusa su bili vidno uznemireni, pokušavali su što pre da se izvuku iz povređenog vozila.

„Mislim da je to bilo samo nekoliko minuta nakon nesreće, kada se kolona, u kojoj sam bila, zadesila na tom mestu. Putnici iz autobusa su bili šokirani i uznemireni. Neki su plakali, neki su samo gledali u jednu tačku, pretpostavljam da nisu mogli da veruju šta ih je snašlo. Jedna plava žena je išla i delila maramice povređenima, dva srednjoškolca su hodala pored puta, verovatno su krenuli kući nazad u stanju šoka. Stariji čovek je grlio ženu koja je plakala“, kaže nam ova žena koja je i dalje uznemirena zbog svega što se dogodilo.

Kako je objasnila, ona više puta u toku dana prolazi ovim delom puta i kaže da nesreće nisu neuobičajena pojava i apeluje na policiju da pojača radarske kontrole na ovoj deonici puta, jer je u pitanju ravan put, kojim vozači veoma često „divljaju“.

Istragom će biti utvrđene sve okolnosti nesreće.

Izvor: nova.rs