Počelo rušenje čuvenog splava “Gusar”, stigla policija i zakupac: “Došli su u praskozorje bez naloga”

|

Pripadnici komunalne milicije, tzv. “Beli”, i preduzeća “MIP Grading” stigli su jutros, nešto pre 7h, na Savski kej na Novom Beogradu, kako bi srušili kafić “Gusar” na Savskom keju. Zakupac tog objekta Goran Pepić izjavio je za N1 da su “Beli” došli bez naloga, i da rušenje neće biti nastavljeno dok ne donesu taj dokument.

Pepić je izjavio da su „Beli“ došli „u praskozorje“, ali da je on već bio tu, jer je, kako je naglasio, tako nešto i očekivao.

„I sada, radi se o tome da oni nemaju taj nalog. Evo traje to već dva, bezmalo tri sata, kao da su otišli da ga kreiraju“, naglasio je za N1.

Pepić je naglasio i na to da je na Savski kej dovezen i bager firme MIP Grading, koji po tenderu ne spada u opremu koja može da se koristi za uklanjanje objekata na Savskom keju.

„Pravna služba koja brani razne splaovove, meni kaže sledeće: ‘Bager ne spada u opremu i alate koje on može da koristi.’ Pa, imam četiri znaka uzvika. Imam i originalne papire poslate sa tog tendera koje je dobio MIP Grading, ali ne za bager. Kaže: ‘Bager ne može da se koristi, može da koristi samo opremu koju je dobio tenderom’“, objasnio je Pepić.

Istakao je i da je MIP Grading dobio tendere za uklanjanje plovila sa Savskog keja, ali ne i za rušenje montažnih objekata i sojenica.

„‘Gusar’ je montažni objekat, ‘Gusar’ je sojenica, ‘Gusar’ nije splav! To je isto jako interesantno. Ma, ni na nebu ni na zemlji, što bi rekao Bajaga, to je fantastična stvar, to je generalno ‘Gusarova’ priča. Naziv tendera je bio javna nabavka za uklanjanja plovila, ‘Gusar’ nije plovilo. Nemamo nalog, čekamo ga. Mi sarađaujemo. Mi se ne protivimo zakonu, međutim nemamo nalog“, ponovio je.

Pepić je rekao i da je više od 2.000 ljudi, u zimskom periodu, van sezone, potpisalo peticiju da „Gusar“ ostane na Savskom keju. „Volja naroda, nije li to neka bitna stvar. Van sezone totalno, kada je zima, 2.000 je potpisalo peticiju da želi ovo mesto“, istakao je zakupac lokala.

Pepić je zakupac „Gusara“ već 12 godina, a inače je reč o kafiću koji već četiri decenije radi na Savskom keju.

„Imam neki lokal koji je rezervno rešenje, u njemu sam od avgusta. Tako da ja nisam neki očajan koji ovo brani jer nemam gde – ovo postoji 40 godina! Ovo je treća generacija gostiju. Neko je nekad bio piće ovde sa 18 godina, i sada sa svojih 40 ili 45, pije piće sa svojom decom. Neka od te dece sada imaju 15 godina, čekamo treću generaciju gostiju“, rekao je Pepić.

Kako je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić najavio krajem prošle godine, na Savskom keju biće uklonjeni svi splavovi koji nisu na licitaciji dobili novu lokaciju.

Izvor: nova.rs