Pitali mlade Hrvate da nabroje pet srpskih gradova – Usledili urnebesni odgovori: “Nić, jel’ Nić u Srbiji?”

|

“Znate li da nam nabrojite pet gradova u Srbiji?”, ovako je glasilo naizgled lako pitanje, ali se ispostavilo da je mladim Hrvatima baš zadalo prave muke!

Naime, hrvatski portal “Index” nedavno je sproveo zanimljivu anketu na ulicama Zagreba uz pomenuto pitanje. Anketa je pokazala da je hrvatska omladina, sem Beograda i Novog Sada, retko za koji drugi grad u Srbiji ikada čula.

Beograd, Novi Sad, Bajina Bašta, Ključ… Ako je to mesto, nisam siguran. I ne mogu sad baš u momentu…”, priznao je jedan momak nakon što ga je ekipa “Indexa” zaustavila na ulici.

Druga dvojica mladića su na pitanje odmah rekli “ne”, ali su onda ipak pokušali.

“Verovatno je… ali ne da mi se baš… Beograd, Novi Sad, Niš… to su tri, dosta”, objasnili su oni.

Još jedan ispitanik je kao i njegovi prethodnici odmah rekao “ne”, ali je takođe zamoljen da ipak proba.

“Beograd, Novi Sad je u Srbiji, Stara Pazova, Kragujevac, Nić, je l’ Nić u Srbiji?”, rekao je još jedan momak koji se kod “Nića” ipak ispravio te objasnio da misli na Niš. Međutim, i za ove gradove imao je pomoć prijateljice koja je bila s njim.

Među mladim Zagrepčanima u anketi je učestvovao i jedan ispitanik, takođe mlađi momak koji bez većih problema naveo i više od pet gradova u Srbiji i barem malo popravio rezultate ankete.

“Novi Sad, Niš, Šabac, Čačak, Beograd normalno, Sremska Mitrovica, Šid“, nabrajao je on.

Mnogi Srbi, ali i pojedini Hrvati koji tvrde da znaju i više od pet gradova, bili su šokirani onim što su čuli. Neki odgovori poput “Ključa” i “Nića” su ih jako nasmejali, a jedini koji ih je oduševio bio je momak koji je bez problema naveo srpske gradove.

“Bravo momčino, nisi samo lep, nego si i pametan”, “To nije momak, to je gospodin”, “Iskreno bravo”, pisali su mu korisnici TikToka u komentarima.

Izvor: blic.rs