Piksi se vanredno obraća Srbiji – Najavio pobedu protiv Danske, govorio o greškama Sergeja i otkrio kako je Pavlović kolabirao

|

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, obratio se dan nakon remija sa Slovenijom. Otkrio je selektor da je Strahinja Pavlović jedan od fudbalera koji je imao problem na poluvremenu meča sa Slovenijom.

“Pavlović je kolabirao pa smo ga vraćali u život… Ma nije mu ništa bre. Videli smo i Slovence kad smo išli ka svlačionicama kako komentarišu ‘kako je vruće, srušićemo se’, rekao je selektor Srbije.

epa11416137 Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts prior to the UEFA EURO 2024 group C match between Serbia and England in Gelsenkirchen, Germany, 16 June 2024. EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U jednom momentu upitan je Piksi da prokomentariše rekaciju Sergeja Milinkovića Savića kod primljenog gola.

“Ima vremena pričati, mislim da nema potrebe pričati odmah posle utakmice. Svi su oni svesni svojih grešaka. Znaju da kada se izgubi lopta moraju u punom sprintu da jure da isprave grešku. Video sam da je Mijat bio ljut, verovatno zbog te greške, ali morao je da da više. Što se Sergeja tiče, znamo kakav je on tip igrača, ne možemo od njega da u brzinskim stvarima bude taj. On je takav kakav je. Odbrana je stajala odlično, igrači u boksu su bili odlično markirani, ali bek koji se ubacio je nastavi i nekako je bio za metar ispred Sergeja. Ne kažem da nije hteo da se vrati, jednostavno se tako desilo. Poenta kod tog gola je da mora da se vrati nazad. Kada se izgubi lopta očekujete da budete na mukama da primite gol. To može svakom da se desi, može da se desi da pogrešlte u tehničkom stilu, kao na primer Luka Jović protiv Engleske. Samo da je primio loptu, to bi bio gol”, rekao je selektor Srbije.

Protiv Danske “nego šta nego na pobedu?”

“Raduje me da osim onoga što se desilo sa Kostićem nemamo problema sa zdravstvenim biltenom, to mi daje zadovoljstvo i samopouzdanje da mogu da računam na sve njih. Što se tiče utakmice protiv Danske, pa nego šta nego da ćemo ići na pobedu. Kako ste drugačije mislili? Nisu oni pali sa marsa, nisu oni ljudi koji lete pa da ne možemo sa njima. Mi odlučujemo o sebi i ja to volim. Ne očekujem da niko odigra za nas i volim što sam u ovoj situaciji. Budite sigurni da ćemo zadnju kap, da ne kažem krvi, ali znoja, ostaviti u Minhenu da dođemo do cilja. Druge nema, niti može biti”, poručio je na kraju Dragan Stojković Piksi.

Izvor: kurir.rs