Ovo je skuter koji je šestočlanu porodicu odveo u smrt: “Instalacije su bile loše, možda je i punjač bio loš…” – Komšije potresene zbog tragedije

|

Majka Maja S. (23), otac Danijel A. (29) i njihovo četvoro dece starosti od dve, četiri, pet i sedam godina nastradali su u požaru koji je noćas buknuo u njihovoj kući u naselju Salajka u Novom Sadu. Prema saopštenju iz MUP sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

Pokojni supružnici su na svojim društvenim mrežama ranije objavili i fotografiju tog skutera, koji je celu porodicu, ispostaviće se, odveo u smrt. Kako kažu komšije, Maja i Danijel sa porodicom su živeli mirno i skromno, a bavili su se skupljanjem sekundarnih sirovina.

“Moguće je da su na taj način nabavili taj prokleti električni skuter. Ostavili su punjač uključen u struju tokom noći, da se napuni i eto šta se desilo. Instalacije u kući su inače bile jako loše, možda je i taj punjač bio loš… Sad je sve to nije ni važno, kad su životi ugašeni”, ispričao je jedan od potresenih komšija ove porodice iz naselja Salajka.

Osim nastradale porodice, kako su komšije ranije objasnile, živeo je i Majin otac koji je zajedno sa sinim, a Majinim bratom, pokušao macolom da sruši zid koji ih je delio, ali nije uspeo da spase svoje unučiće, ćerku i zeta.

“Oni su vrištali i zapomagali, a nesrećni čovek je udarao iz sve snage pokušavajući da sruši zid i izbavi ih iz plamena. U jednom trenutku ništa se više nije čulo, nijedan glas i tad je znao da je sve gotovo, da su svi mrtvi. Strašno je to što se desilo, nezapamćena tragedija”, kažu komšije, uznemirene zbog tragedije.

U spasavanju je učestvovao i ujak dečice koji ima samo 18 godina i trebalo je da slavi punoletstvo, ali je tragedija prekinula sve. Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti tragičnog događaja zbog kojeg će u Novom Sadu biti proglašen dan žalosti.

Izvor: kurir.rs