Ovo je Novakov prvi rival na AO: Hrvati veruju da će biti novi Đoković – Džumhur mu rekao da je odvratan i loš

|

Zahvaljujući odličnim partijama u kvalifikacijama, hrvatski teniser Dino Prižmić po prvi put u karijeri domogao se učešća na Grend slemu i u 1. kolu Australijan opena igraće protiv Novaka Đokovića.

Trenutno 178. igrač sveta, Prižmić je aktuelni juniorski osvajač Rolan Garosa i već tada je poručio da mu je cilj najpre da uđe u TOP 200 na ATP listi, a potom i da igra protiv najboljih. Želja mu se ostvarila i svoj debi na GS će zauvek pamtiti po tome što je igrao protiv najboljeg ikada.

Primžić ima 18 i po godina, rođen je u Splitu, ali je zbog karijere otišao u Zagreb. Lane je dao i jedan intervju za Telegraf, kada je izjavio da mu je Đoković jedan od najdražih igrača, kao i da mu je Goran Ivanišević davao savete što se tiče igre.

U martu prošle godine proglašen je za najboljeg tenisera do 18 godina, u avgustu je osvojio čelendžer u Banjaluci, dok je prethodno uzeo pet titula na ITF turnirima.

Najveća pobeda karijere mu je ona u Stokholmu, u oktobru prošle godine, kada je u dva seta savladao Jiržija Lehečku. Upravo je Lehečka nedavno namučio Đokovića tokom meča na Junajted kupu.

Ono zbog čega je Prižmić takođe bio u centru pažnje jeste svađa sa Damirom Džumhurom. Tokom duela ove dvojice u Banjaluci, Džumhur je izvređao Hrvata.

“Koliko si odvratan, ovo je sramotno”, rekao je Džumhur Prižmiću, ali mu je Prižmić odgovorio:

“Ja?! Ja sam odvratan?!”

Sudija u stolici je pokušao da smiri bosanskog tenisera, koji jeste u jednom trenutku zaćutao, ali ne zadugo, jer je posle nekoliko sekundi ponovo obratio Prižmiću:

“Pljuješ po terenu tamo kad protivnici padaju u nesvest, ološu mali. Ja ću ga prvi prijaviti ATP-u šta radi”, rekao je Džumhur pre nego što je meč nastavljen.

Izvor: telegraf.rs