Ovako će Melina i Haris podeliti imovinu: Pravna bitka se vodi oko vile na Senjaku – Advokat objašnjava šta je bitno pri podeli

|

Folk pevač Haris Džinović danas se pojavio u Prvom osnovnom sudu u Beogradu kako bi nastavio sudski proces oko imovine sa bivšom suprugom, kretorkom Melinom Džinović, sada Gajić. Pevač je neprimetno ušetao u sud, dok se Melina ne pojavljuje na ročištima, već to u njeno ime obavlja njen advokat.

Glavna pravna bitka vodi se oko vile na Senjaku za koju je pevač svojevremeno podigao veliki kredit, a advokat je objasnio i kako se deli imovina koju su bivši bračni partneri stekli.

„Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali sa opredeljenim udelima, što znači da se imovina deli srazmerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje dece i kućni poslovi, što uključuje kuvanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi oko nekih 15-20 procenata“, objasnio je advokat i dodao:

„Vezano za nekretnine koje su stečene u braku takođe važi rečeno – ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu“, poručuje advokat.

Podsetimo, nakon razvoda Haris je ostao sa decom da živi u vili koja je sada predmet spora, dok se Melina navodno nedavno odselila na Azurnu obalu. Njihova ćerka Đina nedavno je posetila majku i uživala u moru, suncu i zajedničkim momentima. Haris je nedavno proslavio 73. rođendan, ali se ćerka nije pojavila na proslavi.

Izvor: nova.rs