Novakov prijatelj napao sudiju na US Openu – Francuz izgubio živce, pa zagrmeo: “Zašto si me opomenuo – Neću više da igram”

|

Francuski teniser Gael Monfis, inače veliki prijatelj Novaka Đokovića i jedan od igrača sa ATP tura s kojim je srpski as u najboljim odnosima, napravio je dramu na US openu.

On je u četiri seta poražen od Kaspera Ruda (6:4, 6:2, 2:6, 7:6), ali će se umesto sjajne igre i lepih poena pamtiti njegov verbalni napad na sudiju.

Nakon izgubljenog drugog seta Monfis je krenuo da se presvlači, ali je u momentu shvatio da je zaboravio deo opreme. Otišao je po znojnicu, vratio se, ali i dobio opomenu od sudije što ga je potpuno izbacilo iz takta.

“Ovo je nepotrebno. Zašto si me opomenuo? Iz kog razloga? To nije potrebno. Trebalo mi je vremena, da li supervizor može da dođe i objasni jer ja ovo ne razumem. Promenio sam majicu i zavoje, a onda si mi zato dao opomenu? Neću da igram u ovakvim uslovima”, zagrmeo je besni Monfis na sudiju, pa u jednom dahu nastavio kada se na teren spustio i supervizor:

“Promenio sam majicu i zavoje i zaboravio da stavim znojnike. To je činjenica, ja sam u pravu. Nikada mi se ovo nije desilo i ti mi pričaš nešto. Ne želim više da igram, on mi je oduzeo motivaciju!”, bunio se Gael Monfis.

Izvor: kurir.rs