Novak Đoković se pojavio na HRT sa srpskom zastavom: Moćne reči kralja tenisa odzvanjaju regionom

|

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ostvario je neverovatan uspeh i doneo zlatnu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu, što je za sada uz odličje Damira Mikeca i Zorane Arunović treća zlatna medalja Srbije u Francuskoj.

Novak je u ponedeljak ponosno prošetao čuvenim defileom šampiona u Parizu podno Ajfelovog tornja, a nakon svega toga razgovarao je za Radio Televiziju Srbije. Ali ne samo za njih!

Naime, i novinar Hrvatske radio televizije (HRT) hteo je da porazgovara sa Novakom Đokovićem, a srpski teniser je vrlo rado na to i pristao, a sve vreme oko sebe imao je orgnutu srpsku trobojku, koju je i nosio na pomenutom defileu ispred Ajfelovog tornja.

Srpski teniser se odmah setio Donne Vekić, koja je nažalost poražena u finalu od Ćinven Ženg iz Kine, čime joj je pripalo srebrno odličje, te se osvrnuo na Vekićevu:

“Žao mi je što je Dona Vekić izgubila u finalu, ali sa druge strane, to je ogroman uspeh! Ona je izvanredna osoba, mislim da može još mnogo toga da napravi u tenisu. Mislim da je ovo dokaz koliko ona može”, naglasio je Đoković.

Srbin je zatim pokazao koliko ceni sve zemlje u regionu, a naročito je bio srećan što su i braća Sinković stigla do medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

“Ovo su moje pete Olimpijske igre, većinu sam ulazio kao glavni favorit. Ovog sam puta uspeo i emocije su nezamenjive, neopisive. To je nešto što su legendarna braća Sinković doživela više puta. Oni su tu došli “kao u šetnju u parku” i osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago baš zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regiona. Mislim da živimo san”, ispričao je Novak za nacionalni servis Hrvatske.

Za kraj intervjua za hrvatske medije, Đoković je istakao koliko ceni nastup za Srbiju.

“Neuporedivo je sve u odnosu na Grend slamove, jer se na Olimpijskim igrama igra za svoju zemlju i svi to prate. Drugačiji je osećaj, pošto je tu više pritiska i očekivanja i više tenzija na terenu. Naravno, više motivacije i želje i volje. Kada se izgubi, doživi se emotivni krah. Sad sam doživeo najlepše moguće emocije”, zaključio je Novak za HRT.

Izvor: telegraf.rs