Neda iz serije “Greh njene majke” otišla u Ameriku pa zaboravila srpski: Svi je prozivaju zbog akcenta i “gutanja” slova

|

Ivana Jovanović, glumica poznata po ulozi u seriji “Greh njene majke” i čuvenoj rečenici “Dunjice, to sam ja, Neda”, pre deset godina preselila se u Los Anđeles sa svojim sinom Viktorom. Nakon što je napustila glumačku karijeru, okrenula se menadžmentu u restoranima, kao i prodaji i organizaciji događaja. Njeno nedavno pojavljivanje u domaćim medijima izazvalo je veliku pažnju, a fraza “Dunjice” postala je internet hit koji se od srede uveče širi društvenim mrežama.

U intervjuu za „Blic TV“, Ivana je imala neobičan akcenat i objasnila da je dugo u Americi, zbog čega joj neke srpske reči izmiču. Način na koji je izgovarala određene reči, kao i njen komentar da ne može da se seti reči “prodaja”, postali su predmet šala na društvenim mrežama, koje su ponekad bile prilično oštre prema glumici.

„Kažu mi da sam dobila taj katastrofa akcenat američki akcenat. Ali, mislim da će to da se vrati jer ako bih ostala ovde mesec dana onda bi se to vratilo. Počela sam da radim u restoranima i jako mi se sviđa što u Americi ne moraš da završiš neki fakultet, treniraju te za sve. Ako imaš tu sposobnost i dobar si u komunikaciji u „sales“ (engleska reč za prodaju)… Kako se kaže „sales“, prodaje. Sve se nauči veoma brzo. Tako da sam od menaždera postala „somalijer“, pa sam prodavala vina, pa te do odvede na neke druge evente, pa samo radili privatne evente za Sofiju Loren, za Ilona Maska. Bilo je baš zanimljivo. To je bilo dok sam živela u Los Anđelesu“, rekla je Ivana, a kako je to izgledalo možete pogledati OVDE.

Ivanin akcenat, „gutanje“ određenih suglasnika koje izgovara kao samoglasnike inspirisala je korisnike društvenih mreža, ali i Ivanina priča o „sales“, tačnije prodaji.

„Ljudi, ja se nadam da se ona šali“, „Ovako smo sestra i ja pričale kao klinke kad smo se tripovale da znamo engleski“, „E, ova uloga joj je najbolja od svih“, „Jao, ona sad misli da je viši nivo sa ovim akcentom, kao, sirotinjo samo biznis, samo engleski, srpski ništa“, pisali su u komentarima.

„Neda, Dunjica, kako se kaže „sales“, Ivana ulazi u istoriju najviralnijih domaćih internet ličnosti.

Izvor: nova.rs