“Nadam se da je ne šamaraju”: Kriminolog o slučaju da je Danka zaista oteta – Objasnio kako se ponašaju otmičari prema deci

|

Danas je deveti dan od kako je Danki Ilić, dvogodišnjoj devojčici iz Bora, izgubljen svaki trag. Do sada se o njenom nestanku pojavio veliki broj informacija, ali ona, u koju se polažu najveće nade, tiče se snimka koji je nastao u Beču.

Na pomenutiom snimku, koji je zabeležio srpski državljanin, nalazi se devojčica koja podseća na Danku, kao i dve žene rumunskog porekla, a austrijska i srpska policija daju sve od sebe kako bi utvrdili identitet deteta na njemu.

O ovoj temi govorio je kriminolog Dobrivoje Radovanović koji je objasnio modele ponašanja otmičara.

“Imaju dve procedure za otmice. Zavisi šta je cilj otimanja. Jedna je da, ako je oteta da bi se trgovalo, a da se ne zna kupac, onda su rigorozni i strogi. Dete je verovatno zatvoreno u nekoj prostoriji. Nadam se da je ne šamaraju, moguće je da joj udare i neku packu. Jer to je malo dete znate…”, rekao je Radovanović.

Kako ističe, ukoliko je otmica naručena, onda se otmičari ponašaju drugačije, i nisu nasilni prema detetu.

“Treća mogućnost je ta da otmičari traže otkup. Ti ljudi treba da znaju da su roditelji platežno u nemogućnosti, osim, ako je neka bezveze banda, pa traže manji novac. Ali onda to nisu ozbiljni otmičari…”, rekao je Radovanović.

Izvor: republika.rs