Ministar Dačić otkrio detalje ubistva Hajrizija: “Dva dana smo ga pratili, ukrao je bicikl, hteo još nekoga da ubije”

|

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova stigao je na mesto u okolini Loznice u kojem je ubijen Albanac Faton Hajrizi, osumnjičen da je ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića.

Fatona su likvidirali pripadnici MUP-a prilikom bega ka Banji Koviljači.

“Dva dana smo ga pratili na kamerama, prvo je ukrao biciklo, bio je spreman da ubije još nekog. Fatonov rat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta, on mu ih je poslao u Srbiju. Sutra ću ponovo doći na sahranu Nikole Krsmanovića”, otkrio je ministar Dačić.

U poteri Fantona nije bilo ranjenih policajaca, ali je oštećen jedan automobil prilikom pucnjave.

“Tražićemo da se iz Nemačke izruči Artan Hajrizi, brat ubice”, rekao je Dačić i dodao:

“To su bile dve neprospavane noći za sve nas. Od sada će biti angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije. Tu ćemo uključiti i saobraćajnu policiju. Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovde da vidite kako to izgleda. Pucao je, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Reč je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo je peto ili šesto ubistvo. Time smo rešili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva”, rekao je Dačić.

Prema prvim informacijama sa terena, ubica policajca Nikole Krsmanovića se sakrio u napušteni fabrički kompleks gde se inače kriju migranti iz Preševa. Da je Albanac ubijen potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić. On se uputio na lice mesta.

“Trenutno su svi prilazi blokirani i onemogućen nam je pristup lokaciji gde je likvidiran, ceo grad je prepljavljen pripadnicima MUP-a”, rekli su novinari agenciju RINA.

Za Fatonom Hajrizijem skoro dva dana tragalo je preko 150 pripadnika policije i helkipoterske jedinice. On je tokom rutinske kontrole u Loznici ubio srpskog policajca i teško ranio njegovog kolegu.

Izvor: telegraf.rs