“Majka sabotira istragu” – Boža Spasić o nestanku male Danke: Ivana ne sarađuje, policiji daje kontradiktorne izjave

|

Bivši DB-ovac Boža Spasić je jutros, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink istakao da je majka nestale Danke Ilić koja je poslednja videla devojčicu, ključni faktor u istrazi. Međutim, kako je naveo, majka je dosta kontradiktorna.

“Majka je izazvala komplikaciju kontradiktornim izjavama. Operativan podatak je taj da majka ne sarađuje. Ona se drži jedne priče, pa je menja. Ona ne sarađuje sa policijom”, rekao je Spasić za TV Pink jutros.

Kako tvrdi Spasić, kada prilikom ispitivanja dođe u ćorsokak, majka policiji kaže da ima poverenja u njih da će joj pronaći dete.

“Molimo se Bogu da je neko oteo, da je neko nešto uradio, i da je živo. Sve radnje do sada su bile usmerene na to da je mrtvo, i to nam daje nadu da je neko oteo, da je živa”, kaže Spasić.

Srbija ulazi u peti dan potrage za nestalom Dankom Ilić. Dvogodišnjoj devojčici se svaki trag izgubio ispred porodične vikendice u Banjskom polju, kada je kako je majka navela izvela svog sina Ivana i ćerku Danku da se istrče.

Majka nestalog deteta se i dalje nalazi u policijskoj stanici. Pošto je žena u drugom stanju, nije išla na poligrafsko testiranje. Kako se navodi usled hormonalnog disbalansa rezultati poligrafskog istraživanja ne bi bili validni.

Tokom jučerašnjih sati policija je zajedno sa žandarmerijom prečešljala tunele koji se nalaze ispod kuće i nažalost nisu pronađeni nikakvi tragovi izgubljene devojčice.

Vatrogasci su spremni da pretraže sve kanale koji vode do jezera u blizini Banjskog polja, a možda će tokom istrage biti potrebno da se pregleda i celo jezero. Meštanima sela dobili su instrukcije da ne razgovaraju sa novinarima, kako ne bi ometali istragu. Većina njih nastavila je sa životnim rutinskim obavezama, ne želeći da komentariše bilo šta o slučaju koji je potresao Srbiju.

Izvor: republika.rs