Luka osvojio srebro na Svetskom prvenstvu – Dragutin Topić napravio je novog šampiona: Srbija se nada i zlatu od Angeline

|

Mladi 18-godišnji reprezentativac Srbije u skoku udalj Luka Bošković je na Svetskom juniorskom prvenstvu u Limi osvojio je srebrnu medalju. U glavnom gradu Perua Luka je sa skokom od 7,93 metra došao do medalje. Prvi je bio neprikosnoveni Hrvat Roko Farkaš koji je skočio 8,17 metara, a treće mesto je osvojio Australijanac Mejson Mekgroder uz lični rekord 7,80 metara.

Bošković je u drugoj seriji uspeo da skoči 7,93, što je samo centimetar manje od njegovog ličnog rekorda. Radosne vesti je odmah podelio njegov trener Dragutin Topić, a ovo je naša prva medalja na Svetskom prvenstvu.

Naša Saima Murić iz Novog Pazara je bila deseta u trci na 3.000 metara sa vremenom 9:13,21 što joj je lični rekord, a u hodanju na 10 kilometara Mina Stanković je bila 13. sa vremenom 46:38,04 minuta, što je novi juniorski rekord Srbije!

Subota je poslednji dan Svetskog prvenstva i Srbija se tu nada zlatu. Od 23:25 počinje finale skoka uvis, a tu će za zlato skakati Angelina Topić. Posle ponoći će se takmičiti Teodora Boberić u troskoku, a od 1:05 će 17-godišnji Aldin Ćatović trčati finale na 1.500 metara.

Izvor: mondo.rs