Ljudi se krste kad prođu pored ove zgrade u Sutomoru: Lebdeće prase, bezbroj satelita i klima, a na vrhu krst sa kupolom

|

Ugostiteljski objekat, kuća, hotel, prodavnica, odnosno, sudeći po izgledu, multifunkcionalni objekat koji se nalazi na ulazu u Sutomore postao je glavna atrakcija u ovom malom mestu.

Sagrađena pre više decenija, kuća pored magistrale na ulazu u Sutomore nekada je bila restoran, a u proteklim godinama se besomučno dograđivala, te je vremenom postala i vila za izdavanje. Tokom radova na izgradnji vlasnici nisu baš vodili računa o estetici, te se oni koji prvi put dođu u Sutomore blago rečeno, nađu u čudu.

Zgrada na četiri sprata gde su izmešani stilovi arhitekture, vremenom je dobila i kupolu, a od ove godine, i lutku za reklamiranje u vidu praseta koje turiste “zove da svrate u restoran”. Kao da to nije dosta, na samom vrhu kuće, nalazi se kupola sa krstom, kao i zvonik.

Na samoj zgradi koliko je široka i dugačka, može se videti veliki broj satelitskih antena.

“Sve što je falilo ovoj najneobičnijoj zgradi na svetu i u Sutomoru, to je ovo plastično prase koje mlati rukom i doziva da se svrati u pečenjaru u prizemlju zgrade. Vizuelni doživljaj je sad skroz upotpunjen”, napisao je korisnik mreže Iks “Đetić”.

Izvor: blic.rs