Kraj septembra obeležiće vremenska klackalica – Poznato kakav će biti oktobar: Ovo niko nije očekivao

|

Sama završnica septembra doneće vrlo burnu promenu vremena Srbiji. Nakon leta usred septembra i temperatura i do 33 stepeni u četvrtak i petak, vikend će doneti prodor hladnog fronta i pravo jesenje zahlađenje, ali i pad temperature i za više od 15 stepeni.

Prosek maksimalne temperature za kraj septembra su od 20 do 25 stepeni, a za početak oktobra od 19 do 23 stepena. Narednih dana temperature će biti više i za sedam-osam stepeni od proseka, da bi na samom kraju septembra bile za toliko ispod proseka. Međutim, početak oktobra donosi stabilizaciju vremena i temperature oko ili malo iznad pomenutog proseka.

Padavine će biti prolaznog karaktera. Već početkom naredne nedelje sledi prestanak padavina, uz prohladno vreme. Početak oktobra doneće stabilizaciju vremena i postepeni porast temperatura, uz umereno toplo vreme. Maksimalna temperatura kretaće se u intervalu oko 20 stepeni.

Posle 4. oktobra nastavlja se blagi porast temperatura, tako da prema trenutnim prognozama tada sledi miholjsko leto. Jutra će biti hladna i maglovita, a dani topli, uz temperature od 20 do 25 stepeni. Za sada je još uvek rano precizirati koliko bi ono potrajalo.

Dakle, nakon burnog završetka septembra i nagle promene vremena, pred nama je prijatan početak oktobra, a imaćemo i Miholjsko leto.

Izvor: espreso.co.rs