Joksimovićka se izjasnila o vojnom roku: “Smeta mi kada čujem da je vojska vaspitna ustanova” – Gost je “zakucao” odgovorom

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana saopštio da je potpisao saglasnost o redovnom vojnom roku, koji će trajati 75 dana i koji bi trebalo da zaživi već sledeće godine. To je postala česta tema u emisijama, a voditeljka Jovana Joksimović se u programu uživo izjasnila o temi vojske što se tiče njenog sina.

Vraćanje obaveznog vojnog roka izazvalo je dosta polemike, naročito među ženama, odnosno majkama dece koja će od naredne godine u stroj.

I dok su neke majke za, a druge protiv obaveznog vojnog roka, Joksimovićka je govoreći na ovu temu sa gostima u Jutarnjem porogramu na televiziji K1 i iznela svoj jasan stav. Jovana je otkrila, i da je potpuno “za to što se vraća obavezan vojni rok”, i da nema ništa protiv da njen sin služi vojni rok, baš kao što su to činili i naši očevi i dedovi.

“Ja bih stvarno volela da mi svi budemo ponosni na našu državu i nemam ništa protiv da mi sin ide u vojsku, odmah da vam kažem. Dakle, ja sam jedna od tih majki, ali isto tako mi smeta kada čujem da je vojska vaspitna ustanova. Mislim da mog sina, ako nismo vaspitali moj muž i ja, da ga sigurno ni vojska vaspitati neće”, rekla je iskreno Jovana.

Na njene reči se nadovezao gost, advokat Perović.

“Vojska jeste vaspitna ustanova, vaspitava vojnike, bilo devojčice ili dečake, osim sina Jovane Joksimović, njega su vaspitali roditelji”, nadovezao se advokat Perović sa osmehom, što je i kod same voditeljke izazvalo smeh.

Inače, gosti u studiju kod Jovane su bili Milan Jolović, pukovnik u penziji, Nikola Lunić, izvršni direktor saveta za strateške politike i Nebojša Perović, advokat.

Izvor: telegraf.rs