Jak kišni oblak krenuo je ka Srbiji: Radarski snimci pokazuju kome će prvo doneti jako zahlađenje sa kišom

|

Iako su trenutne temperature u Srbiji letnje, uskoro stiže hladan front koji će doneti jako zahlađenje sa kišom, a radarski snimci pokazuju kako će se po satima širiti Srbijom. U Srbiju do kraja dana stiže jaka promena vremena.

„Iznad većeg dela Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, ali uz postepenu promenu vremena u drugom delu dana. Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne će zahvatiti Bačku, a u drugom delu dana proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, dok se na jugu i istoku zemlјe padavine očekuju tek tokom noći ka nedelјi“, stoji na sajtu RHMZ.

Intenzivniji plјuskovi sa grmlјavinom tokom večeri i krajem dana očekuju se na severu i zapadu Srbije mestimično od 20 do 50 mm, što je na mesečnom nivou.

Snimci sa sajta Vreme i radar pokazuju kako će se taj kišni oblak širiti Srbijom i koje delove zemlje će najpre obuhvatiti. Početkom naredne nedelje nakon hladnog jutra tokom dana biće pretežno sunčano i postepeno toplije.

Izvor: nova.rs