“Izvadila sam bebu iz WC šolje”: Žena se iznenada porodila u toaletu stanice u Beogradu – Oglasili se iz “Narodnog fronta”

|

“Čula sam kako neko viče: “Upomoć!”. Utrčala sam u toalet i zatekla devojku, veoma uznemirenu, izbezumljenu, totalno van sebe! Žena, oko 20 godina, već se bila porodila, a dete je upalo u WC šolju! Izvadila sam bebu, bila je sva modra, crna! Uspela sam da je oživim!”, priča u dahu Zdravka Rutić, radnica na održavanju higijene toaleta na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu, koja je svedočila neverovatnoj sceni, kakva joj se nikada u životu nije desila.

Kako kaže, ubrzo je došlo i obezbeđenje koje je pozvalo Hitnu pomoć. Telefonom su dobili smernice šta dalje treba da rade, odnosno kako da podvežu pupčanu vrpcu, što su oni i učinili, a onda su sačekali lekare. Rutić kaže da je žena rodila dečaka.

Prof. dr Svetlana Janković Ražnatović, načelnica porodilišta u GAK “Narodni front” potvrdila je za Kurir da je beba, koja je rođena na stanici u Beogradu, dečak težak 2.550 kg.

“Muško dete od 2.550 grama, koje je rođeno u toaletu, kako u izveštaju Hitne pomoći piše, železničke stanice u Beogradu, je dobro. Na rođenju je dobilo ocenu 8/9, smešteno je na pedijatriji kod nas”, rekla je prof. Janković Ražnatović i dodala:

“Dečak je rođen iz nekontrolisane trudnoće, tako da ne znamo ni u kojoj nedelji trudnoće se majka porodila. I majka, koja ima 18 godina, je dobro, smeštena je kod nas. Oboje će biti ovde dok bude potrebno. Ovo joj je drugi porođaj”, objasnili su iz “Narodnog fronta”.

Izvor: kurir.rs