Hrvati ne mogu da prebole Novakov uspeh: Zasmetalo im kako je Đoković proslavio zlato u Parizu

|

Najbolji srpski teniser Novak Đoković juče je u fantastičnom finalu savladao Karlosa Alkaraza sa 2:0 (7:6, 7:6) i time osvojio svoje prvo olimpijsko zlato, što mu je jedino falilo u blistavoj karijeri. I dok se svi raduju neverovatnom uspehu Đokovića, pojedini mediji iz Hrvatske imali su zamerku na njegovo slavlje. Oni nisu mogli dostojanstveno da isprate trijumf Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama.

Tako Jutarnji list u tekstu “Đoković zlato proslavio kontroverznom pesmom koja je naljutila Crnu Goru i Kosovo” kritikuje najboljeg tenisera svih vremena.

“Srpski teniser je nakon meča medalju proslavio uz kontroverznu pesmu ‘Veseli se srpski rode‘ koja je već ranije izazvala buru u Crnoj Gori i na Kosovu. Krajem prošle godine srpski teniseri su uoči polufinala Dejvis Kupa s Italijom izašli uz taktove ove pesme i izazvali burne reakcije.

Iz Crne Gore i Kosova ističu kako pesma podržava srpsku aneksiju njihovih zemalja. To Srbe izgleda ne zanima pa su Đoković i njegova ekipa opet raspalili ‘Veseli se srpski rode‘…”, stoji u tekstu Jutarnjeg lista.

Izvor: alo.rs