Hrvat gledao emisiju o Srbiji pa javno priznao čega ga je sramota: Srbi mu ovo nikada neće zaboraviti

|

Jedan Hrvat je u anonimnoj objavi na Reditu objasnio da nikada pre nije posetio Srbiju, međutim, nakon što je gledao jednu emisiju o našoj zemlji, to će se definitivno promeniti, jer je, kaže, ostao zadivljen njenom lepotom.

“Pozdrav susedi! Upravo sam pogledao jednu emisiju i ostao sam impresioniran lepotom vaše zemlje. Sramota me da toliko malo znam o Srbiji jer ceo život slušam priče kroz prizmu tog nesrećnog rata.

Žalosno je da stvari koje su zapravo vredne i koje delimo kao što su priroda, ljudi, kultura i želja za normalnim životom padaju u senku u celoj toj priči. Pozdrav iz Hrvatske!”, napisao je anonimni Hrvat.

Njegova objava oduševila je Srbe koji su u komentarima mogli samo da se zahvale momku i pozovu ga u posetu.

“Sad znaš gde smo, pa slobodno svati, kad god došao, dobrodošao”, “Navrati malo vamo. Sa TV-a nije tako dobro kao i kad si dole među nama. Javi se kad dođeš i vodim te na ćevape”, “Hvala ti na lepim rečima”, “Ja tebi planinu, ti meni plažu? Na dve nedelje”, bili su neki od komentara.

Među njima javio se i drugi Hrvat pa napisao svoje iskustvo sa Srbijom i Srbima.

“Pozdrav prijatelju. Moram reći da sam i ja bio u sličnoj situaciji, znao sam jako malo o Srbiji. Ali onda sam odlučio da je posetim i oduševio sam se prirodnim lepotama! Tebi isto preporučujem da odeš na jedan nedeljni izlet, nemaš se čega bojati! Veliki deo populacije sa osmehom pružaju ruku, časte rakijom i pevuše ‘Ko nas bre zavadi?’. Ono, samo pozitivna iskustva imam. Tako da u svakom slučaju preporučujem posetu, nećeš zažaliti.”

Izvor: espreso.co.rs