Hitno upozorenje RHMZ: Olujni oblaci dolaze iz Crne Gore – Nevreme samo što se nije obrušilo na više okruga u Srbiji

|

U Beogradu je počela da pada kiša a skoro istovremeno Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje u kojem se navodi da nam jaka oblačnost dolazi iz Crne Gore.

“Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila jug Zlatiborskog i Raškog okruga u narednih sat vremena proširiće se na ceo Zlatiborski okrug, kao i deo Moravičkog i Raškog okruga uslovlјavajući lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska”, stoji u objavi RHMZ.

U 10.30 stiglo je još jedno hitno upozorenje za područje jugozapadne i zapadne Srbije, u kojem se kaže da će se oblačnost koja je zahvatila jug Zlatiborskog i Raškog okruga u narednih sat vremena proširiti na ceo Zlatiborski okrug, kao i deo Moravičkog i Raškog okruga uslovlјavajući lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska.

Nestabilno vreme biće do petka, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. I danas će na području cele Srbije biti toplo, sparno i nestabilno, mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

Lokalno se očekuju jake plјuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih plјuskova i olujni vetar. Na području Beograda takođe sparno i nestabilno, povremeno sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom.

Izvor: nova.rs