Grom izazvao požar u manastiru blizu Čačka: Kiša lije u ovim krajevima, RHMZ ređa upozorenja – Srbiji danas prete tri pojave

|

Ženski manastir Vavedenje u blizini Čačka ostao je bez struje nakon udara groma koji je izazvao požar u manastirskom konaku. Grom je udario u banderu koja se nalazi pored manastira, a u požaru su izgoreli strujomer i deo pokućstva u konaku.

Prema nezvaničnim informacijama, Elektrodistribucija će snositi samo troškove popravke do samog konaka, dok će manastir morati da plati zamenu strujomera.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) od jutros izdaje upozorenja na nevreme, a sada su aktuelna čak tri za tri različita dela Srbije.

Sreda, u 11:10 sati

Osim na zapadu i jugozapadu Srbije, u zoni kratkotrajno intenzivnih plјuskova sitan grad i jak vetar očekuju se i na pojedinim lokalitetima u Sremu, južnom i srednjem Banatu, kao i u Velikom Pomoravlјu.

Sreda, u 10:45 sati

Jačanje oblačnih razvoja u Moravičkom okrugu (okolina Čačka), kao i na jugozapadu Srbije u pograničnom delu sa Crnom Gorom u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada i jakog vetra.

Jačanje oblačnih grmlјavinskih razvoja u Podrinju u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada, najpre na širem području Malog Zvornika.

Upozorenje izdato u 10.35 sati je glasilo: “U Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije u naredna 3 časa pojava kiše i lokalnih plјuskova sa grmlјavinom sa tendencijom širenja oblačnih razvoja ka širem području Beograda, centralne Srbije (Šumadije) i Velikog Pomoravlјa”.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je rano jutros da će u Srbiji danas biti umereno do potpuno oblačno, nestabilno i malo svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: espreso.co.rs