Grad veličine oraha pao u Užicu – Od siline nevremena, čoveku puklo vetrobransko staklo: “Krili smo se gde smo stigli”

|

Užički kraj nešto nakon 15 časova zahvatilo je jako nevreme, koje je prethodno bio najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Posle jakog pljuska i vetra, usledio je grad. Najpre je padao grad veličine lešnika, a posle deset minuta padale su i krupnije ledenice veličine oraha.

“Ledenice su bile veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vetrobransko staklo. Kako bi sprečili veću katarstofu na vozilu, stali smo na beznisku pumpu dok oluja ne prođe”, rekao je za RINU jedan od očevidaca.

Užičani su pre kiše mogli čuti dejstvovanje protivgradne odbrane, a pojedini kažu da se čulo desetak ispaljivanja raketa. Međutim, to izgleda nije bilo od velike koristi, ali je sprečena veća šteta.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je nekoliko upozorenja tokom današnjeg dana na nevreme u Srbiji.

Kako stoji na sajtu RHMZ, u toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom. U narednom satu padavine se očekuju na području Vojvodine i jugozapadne Srbije, a u nastavku dana razvoji će biti sve češći i u ostalim krajevima.

Izvor: telegraf.rs