Drugari se smejali kada je Tijana stigla na proslavu mature, ali ona ne mari za to: “Sa sela sam, nije me sramota”

|

Mala maturantkinja Tijana Marković iz Užica izazvala je juče oprečne reakcije kada je na proslavu svoje male mature stigla traktorom. Dovezao ju je otac, a Tijana je, kako kaže, ponosna na svoje seosko poreklo.

Tijanin neobičan dolazak na malu maturu pokazuje ponos koji ova mlada devojka oseća prema svom seoskom poreklu. Njen dolazak traktorom, vozilom koje je simbol ruralnog života, izazvao je iznenađenje među prolaznicima i smeh među školskim drugarima, ali Tijana je ostala nepokolebljiva.

“Ne znam kako je tati pala ova ideja na pamet, ali sam se složila. Planiram da upišem tehničko i grafičko crtanje. Drugari su se smejali, ali mene nije bilo sramota, nema čega da me bude sramota, ja sam sa sela”, kaže Tijana kroz osmeh za portal “Užice oglasna tabla”.

Ispod videa objavljenog na portalu “Užice oglasna tabla” ređali su se komentari pohvale za Tijanu i njenog tatu. Mnogi su izrazili divljenje prema originalnoj ideji i ponosu koji Tijana pokazuje prema svom seoskom poreklu.

Tijanin dolazak na proslavu male mature traktorom pokazuje da seosko poreklo ne treba da bude razlog za sramotu. Naprotiv, to je nešto čime se treba ponositi. Tijana je svojim postupkom poslala jaku poruku o važnosti prihvatanja svog porekla i ponosa na svoje korene. Centrom Užica prodefilovali mali maturanti iz OŠ “Miodrag Milovanović Lune” koju pohađaju deca iz sela Karan, Ribaševina i Lunovo Selo.

Izvor: mondo.rs