Doktorka se snimala za TikTok iz kola hitne pomoći i doma za stare: Uklonila video zbog osude, ali sve je došlo do nadređenih

|

Doktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd, D. T. je na svom TikTok profilu objavila više snimaka sa radnog mesta koji nisu u skladu sa profesijom. Kako je potvrđeno za Nova.rs, zbog snimanja transportovanja pacijenta, ali i korisnika doma za stare u kome je takođe zaposlena, protiv nje je pokrenut postupak pred Etičkim odborom.

Na snimcima, koje je doktorka D. T. objavljivala na TikTok profilu „DiamondDaxy“, ona je u prvom planu i vidi se kako se obraća pratiocima dok opisuje svoje radno mesto, piše Nova.rs.

Međutim, problem nije samo to, već to što je doktorka u svojim videima snimila i zdravstvenu ustanovu, kao i korisnice jednog doma za stare, navodi Nova.

Naime, u videu koji je snimljen u domu za stare, doktorka je na početku u belom mantilu sa stetoskopom, gde predstavlja svoje radno mesto i pacijente, da bi se na kraju iznenada pojavila u ljubičastoj haljini.

„E da vidite malo doktorku u drugačijem izdanju, da razbijemo predrasude da su sve doktorke stare, dosadne, ružne. E pa, nije tako, ima i onih zanimljivih“, poručuje doktorka na početku videa u domu i nastavlja da pokazuje:

„Ovde doktorka radi svoje preglede. Pregledamo pacijente, radimo EKG“, govori ona dok snima radno mesto.

Potom je ušla je u prostoriju u kojoj se nalaze korisnici doma.

„Jao što ste divni, baš mi je drago. Jel vas dobro neguju ovde?“, pita ih doktorka, misleći na medicinske sestre i negovatelje koji su zaposleni u domu.

U drugom videu, D. T. se snima na početku ispred vozila Hitne pomoći.

„Danas ide doktorka da radi, da vam pokažem“, započinje ona.

Video se nastavlja u vozilu koje ide prema bolnici. Iza nje, u zadnjem delu kola Hitne pomoći, gde inače prevoze pacijente, sedi jedna osoba i vidi se s leđa. Na kraju snimka, vidi se ulaz u Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, a doktorka je sve uredno dokumentovala i objavila na društvenoj mreži TikTok, piše Nova.rs.

Nakon što su snimci postali popularni na mrežama, a glavna akterka u uniformi zdravstvene radnice bila izložena osudama, doktorka je snimke brže bolje obrisala. Ipak, bilo je kasno jer su oni već stigli do njenih nadređenih.

„O mogućim sankcijama koleginice, zbog emitovanja spornih videa sa radnog mesta odlučivaće Etički odbor i inspekcija Ministarstva zdravlja“, rekao je za Nova.rs dr Goran Čolaković, direktor Hitne pomoći.

Čolaković je objasnio da se na jednom snimku vidi osoba koja sedi u zadnjem delu kola Hitne pomoći, ali da se ne radi o pacijentu.

„U tom delu sede i medicinski tehničari, tako da je na spornom snimku kolega. Ipak, postupak je pokrenut, pa ćemo videti šta će biti odlučeno“, rekao je doktor Čolaković za pomenuti medij.

Izvor: n1info.rs