Đoković eliminisan sa turnira u Ženevi: Mahač upisao pobedu karijere protiv Novaka

|

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale teniskog turnira u Ženevi pošto je nakon tri seta poražen od Čeha Tomaša Mahača sa 4:6, 6:0, 1:6.

Prvi set oba tenisera počela su vrlo nervozno, pa su dva startna gema trajala skoro 20 minuta i brejka nije bilo. Prvi do brejka stigao je Novak (3:1) i tada je delovalo da ništa ne može da zaustavi najboljeg tenisera planete da osvoji set. Usledio je katastrofalan pad u igri Đokovića koji je do kraja seta osvojio samo jedan gem na svoj servis, te je Mahač uz dva brejka stiže do 6:4.

Pravog Novaka Đokovića mogli smo da vidimo u drugom setu! Od prvog do poslednjeg gema srpski as je dominirao, dobio je ovaj period igre sa 6:0 i pokazao je Mahaču, ali i ostatku teniskog sveta da i dalje treba da ga se plaše!

Usledio je odlučujući – treći set, i jedan vrlo čudan set! Novakova igra se za tili čas potpuno raspala, Mahač je napravio dva brejka (1:4), a u nastavku igre Novak nije pronalazio rešenje kako bi se vratio u meč. Tomaš Mahač će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Koboli – Rud.

Izvor: kurir.rs