Direktor “Vodovoda” u Boru podneo ostavku: Ubice povlače iskaze, kriju informacije i koriste sramnu taktiku kako bi se izvukli

|

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Bora Goran Pavić, jutros je iz moralnih razloga ostavku na funkciju koju je obavljao. Kako je potvrdio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, Pavić je ostavku podneo iz moralnih razloga i to nakon što su dvojica zaposlenih radnika uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu devojčice Danke Ilić.

Ponašanje osumnjičenih, za koje postoje dokazi da su izvršili krivično delo teškog ubistva Danke Ilić, danas je državni sekrretar MUP Željko Brkić opisao kao najmonstruozniji oblik ljudskog ponašanja.

Dok je jedan detaljno opisao kako je ubio Danku Ilić, drugi je odlučio da se brani ćutanjem.

“Teško je saznati motive zašto ne želi da sarađuje. Ali vi kod njih možete videti takvo odsustvo empatije i bezobzirnost, čak i sada kada je suočen sa istinom, osumnjičeni ne želi da kaže gde je sakrio telo Danke Ilić. To govori o velikom nedostatku empatije. To dete ima pravo na dostojanstveno sahranjivanje, da roditelji mogu da mu posvete grobno mesto. Lišeni su svakog ljudskog osećanja”, rekao je Brkić.

Kako se ovih dana pisalo u medijima, osumnjičeni za ubistvo male Danke povlače iskaze, kriju informacije, optužuju jedan drugog i povremeno se brane ćutanjem. Stiče se utisak da se ubice koriste taktikom, kako bi se vodili floskulom “nema tela, nema dela”. Međutim, kao što je i državni sekretar MUP objasnio, tužilaštvo ima dovoljno dokaza da bi se podigla optužnica i bez tela kao dokaza da je delo počinjeno.

Izvor: republika.rs