“Digli smo cene, šta očekujete”: Vlasnica apartmana besna zbog turista, ljudi je napali – “Čije ćeš ti da bacaš i diraš”

|

Trka za najboljim mestom na plaži, bilo da se traži mesto tik uz vodu ili u prirodnoj hladovini, postala je obavezna rutina turista tokom odmora. Nekima je zbog toga i preseo odlazak na more, a upravo tome svedoči snimak jedne vlasnice apartmana koja se zbog “rezervisanja” mesta peškirima našla u nezgodnoj situaciji.

Na snimku koji je nastao negde na hrvatskom primorju, čuje se autorka videa, žena koja izdaje apartmane, kako se žali na prizor na koji je naišla rano ujutru nadomak plaže.

Ona je prošla tik uz usku i malu gradsku plažu, ali na mestu gde je trotoar tu su poređane asure, ležaljke i peškiri koje su poređali oni koji žele da pošto-poto obezbede sebi mesto u hladovini.

“Ima li ovo smisla?! Pazi ovo. Pazi ove “rezervacije”. A tek je jutro, osam sati! Svi želimo da smanjimo troškove, ali ima li ovo smisla?! Ovde nema mesta! Sad je osam a oni stavili peškire… Kako sam iznervirana! Neću imenovati imenom i prezimenom koji su to tipovi gostiju ali ću samo reći moji Austrijanci, Nemci ljuti kao psi, traže od mene, jer znam nemački, da nešto uradim. Katastrofa!”, besno je govorila žena snimajući kako su na svakom milimetru postavljeni peškiri.

Nakon njene objave započeo je pravi mali rat u komentarima:

“Mesto je javno, uzmeš i skloniš peškir. Ovo može da se shvati i kao ostavljen/bačen peškir”, piše jedan čovek na šta mu drugi odgovara kako ne može i nema prava da baca tuđe stvari.

“Ma, ko si ti dečko da diraš moje”, dodaje on ali je dobio i odgovor:

“O čemu ti pričaš, mesto je javno! Ko da ja dođem u sred centra i razapnem šator i niko ne sme da ga dira, važi”.

Mnogi su se autorki snimka nasmejali zbog komentara “moji Austrijanci i Nemci” komentarišući kakvi su to jadni “Nemci kada žele da leže na putu”.

“Nemci ljuti što neko je zauzeo plažu? Pa u hotelima u 5 ujutru ustaju i sve ležaljke zauzmu”, poručuju joj ljudi.

“Oprostite, ali nek se gosti ustanu ranije! A što ne želite da imenujete ko su “ti gosti” što zauzmu mesta, oni nam donose hleb, šta ćemo imati kad nije sezona. Ovoga je uvek bilo, čak i u Jugoslaviji. Gosti nam trebaju a i svakako smo im digli cene… Budite malo fer. A ti Austrijanci neka odsjedaju u hotel koji nudi mjesto na plaži sa dodatnom cenom. I neka spavaju duže…”, poručila joj je jedna žena.

Izvor: blic.rs