Devojka posle majčine smrti dobila veliko nasledstvo, pa zaratila sa dedom: “Umešao je prste i pokušava da mi preotme sve”

|

Posle smrti majke, jedna Srpkinja našla se u iznenađujuće neprijatnoj situaciji sa bliskim članom porodice koji je bio ljut zbog raspodele nasledstva u kojoj je sve pripalo upravo njoj.

Kako objašnjava u anonimnoj objavi na Reditu, problem je nastao sa dedom, ocem njene pokojne majke, koji nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je svo nasledstvo pripalo unuci. Navodno, deda je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i, prema njenim rečima, zapretio joj u pokušaju da izvuče deo nasledstva za sebe.

“Nasledila sam dva stana, kola i par fondova kad mi je mama umrla. Njen otac (moj deda) je bio mnogo ljut što on nije dobio sve to, pa je uzeo njena kola (koja sam ja nasledila). Pošto ja nisam tad imala vozačku i bila sam naivna, mislila sam da ne mogu ništa da uradim po tom pitanju (svi u porodici su rekli da ne mogu ja tu ništa). On je ta kola prodao nekom čoveku, dao mi 30 odsto novca, zadržao 70 odsto za sebe. Ja nisam htela da prodam kola zato što je on uzeo više novca ali mi je pretio i na kraju sam otišla i uradila kupoprodajni ugovor i overili smo ga kod notara. To je bilo u decembru 2023. godine.

Sad je zvao deda da kaže da moram da mu dam moje ostavinsko rešenje jer taj čovek ne može da registruje kola ili obnovi saobraćajnu dozvolu (prvi put je rekao za registraciju a drugi put je rekao to za saobraćajnu) bez mog ostavinskog rešenja. Onda mi je pripretio da mu ili dam moje ostavinsko rešenje ili da mu dam tih 30 odsto što sam dobila od kola, pa da kola pređu u njegovo (dedino) vlasništvo. Kola nikad nisu bila na njega, bila su na moju mamu pa onda na mene. Imam osećaj da pokušava da me izvrti za još para ili da mi otme ostatak ostavine. Da li neko ovde može da me tuži ili da dobijem posledice legalne?”, pitala je devojka na kraju.

U komentarima su joj ljudi savetovali da što pre angažuje advokata i pažljivo prati situaciju, jer bi pretnje mogle ukazivati na potencijalne pokušaje manipulacije i prevare.

“Dušo draga, idi kod advokata. Ta osoba može da uputi na pravi put. Vodi računa koga uzimaš i da deda ne zna. Ostavinsko rešenje ne daješ nikome. Jedina osoba koja može krivično da odgovara je tvoj deda- ako ga tužiš”, “Deda hoće da te pokrade. Otkači ga i ne daj ništa. Pošalji mu lep pozdrav i rezerviši mu jednu parcelu na groblju. Takva familija ti ne treba. Ja bih ga nam tvom mestu tužio i za te pare što je uzeo jer je probao da te izradi na kvarnjaka”, pisali su joj korisnici Redita.

Izvor: blic.rs