Devojčica na ziplajnu udarila bebu (1) – Doktori iz novopazarske bolnice se bore za dečakov život

|

Jednogodišnji dečak nalazi se u krtičnom stanju nakon nesreće koja se dogodila u zabavnom parku u Novom Pazaru. Kako piše Sandžak danas nakon ovog incidenta građani su se okupili ispred bolnice u znak podrške porodici povređenog deteta.

Kako su prisutni posvedočili, do nesreće je došlo kada se devojčica spuštala zip lajnom koja prolazi iznad pešačke staze, dok su se u tom momentu ispod nalazili dečak i njegova tetka. Nesreća je izazvala šok među prisutnima, koji su odmah pozvali hitnu pomoć.

Medicinski tim je stigao vrlo brzo i pružio prvu pomoć detetu pre nego što je hitno prevezen u bolnicu. Doktori u Opštoj bolnici Novi Pazar bore se za dečakov život, a stanje mu je trenutno kritično.

Policija je takođe stigla na lice mesta i započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Istraga je u toku, a nadležni apeluju na sve posetioce zabavnog parka da budu pažljivi i poštuju sve sigurnosne protokole kako bi se ovakve nesreće izbegle u budućnosti.

Građani Novog Pazara izrazili su veliku zabrinutost i tugu zbog nesreće. Mnogi su se okupili ispred bolnice kako bi pružili podršku porodici povređenog deteta. Na društvenim mrežama su se pojavili brojni pozivi na molitvu za dete i apeli za povećanje sigurnosti u zabavnim parkovima.

Ovaj tragični događaj podseća na važnost stroge kontrole i održavanja sigurnosnih standarda u svim javnim prostorima, posebno onima namenjenim deci.

Jednogodišnje dete teško je povređeno sinoć, oko 20 časova, u zabavnom parku u Novom Pazaru, piše Sandžak danas. Incident se dogodio kada se devojčica, starosti 14 godina, spuštala zip lajnom, dok su se ispod žice nalazilo dete staro svega godinu dana i njegova tetka. Sudar između devojčice i dečaka izazvao je teške povrede kod mališana.

Odmah nakon incidenta, dečak je hitno prevezen u Opštu bolnicu Novi Pazar, gde se trenutno nalazi u komi. Na lice mesta brzo su stigli vozilo hitne pomoći i policija, koja je započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće.

Izvor: espreso.co.rs