Devojčica koja je stradala u nesreći kod Sjenice sahranjena pored oca i sestre: “Ne daj Bože nikom ovu tugu”

|

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralonom putu Sjenica-Prijepolje 9. avgusta poginuli su Hasredin Fehratović (42) i njegova trogodišnja ćerka. Lekari su se borili za život njegove supruge i starije ćerke (14) koja je pre dva dana preminula. Devojčica je nažalost podlegla povredama, a juče je sahranjena u selu Murovci kod Novog Pazara, pored oca i trogodišnje sestre.

Nesreća dogodila se 9. avgusta oko 23 sata kod Pašinog Brda na magistralnom putu Sjenica-Prijepolje. U stravičnom sudaru teško su bile povređene Hasredinova supruga i druga ćerka, dok je njegov sin prošao bez povreda. Jedva punoletni tinejdžer gledao je kako mu na rukama umiru otac i sestra. U udesu poginuo je i vozač “mercedesa” Dženan Korać iz Sjenice koji je kobne večeri preticao kolonu vozila i zakucao se u “audi” u kom je bila porodica iz Pazara koja se tada vraćala iz Sarajeva.

Dok je porodica i dalje bila u žalosti za Hasredinom i njegovom ćerkicom, iz bolnice su stigle tragične vesti da je i druga Hasredinova ćerka preminula i pored velike borbe lekara.

“Sahrana je bila juče i veliki broj rođaka, prijatelja i građana Novog Pazara došlo je da isprati na večni počinak devojčicu, trećeg člana Fehratovića koja je nastradala u nesreći”, navodi izvor.

Vest da je preminula pogodila je sve, a na društvenim mrežama svi se opraštaju od devojčice i žale tragičnu sudbinu porodice iz Novog Pazara.

“Žalosti i ova devojčica ode. Nadam se da će se tamo sresi sa sestrom i ocem, a majci i bratu želim da imaju snage da izdrže ovu veliku bol i nezamislivi gubitak. Ne daj Bože nikome ovakvu bol i tugu. Unište je jedna porodica…”, samo su neki od komentara.

“Čovek da vrišti od tuge, kao da je tužan san. Treba svi da se saosećamo sa ovom porodicom. Kako je bolno samo kada vidite koga ta deca imaju, mamu koja se i dalje nalazi u bolnici, jednog dedu i dve nane. Nijedna napisana reč ne može utešiti porodicu Fahretović. Zaista, tuga do neba, srce mi se slama. Teško i preteško iskušenje za ovu porodicu i njihove najmilije”.

Grad Novi Pazar proglasio je juče 25. avgust, Dan žalosti, zbog tragične pogibije porodice Fehratović. U skladu sa zakonom, zastave su bile spuštene na pola koplja, a medijski program prilagođen Danu žalosti.

Izvor: espreso.co.rs