Da li Srbiji preti nevreme iz regiona? RHMZ izdao upozorenje – Radar pokazuje gde će biti obilnih kiša i grmljavine

|

Na teritoriji Srbije na snazi je upozorenje zbog obilnih padavina, a radarski snimci jasno prikazuju kretanje kišnih oblaka.

RHMZ je jutros izdao upozorenje o mogućim obilnim padavinama, a prema najnovijim informacijama, situacija bi mogla biti ozbiljnija nego što se prvobitno očekivalo.

„Na jugu i jugoistoku Srbije do kraja dana, tokom noći, kao i u subotu ujutru očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40, lokalno i oko 50 mm kiše“, ističe se u novom upozorenju objavljenom u podne na sajtu RHMZ.

Najviša temperatura danas kretaće se od 14 stepeni na severozapadu do 27 stepeni na jugoistoku Srbije. Tokom vikenda očekuje se promenljivo oblačno vreme, s mogućim kišama i pljuskovima, a veće šanse za padavine biće u brdsko-planinskim predelima. Ipak, biće i perioda suvog vremena, kao i mesta gde će preovladavati suvo vreme.

Osveženje će se proširiti i na istočne i južne delove zemlje. Na sajtu Vreme & Radar pratimo kako se situacija s kišom razvija – u okviru teksta pogledajte kako će se kišni oblaci kretati iz sata u sat do kraja dana, uz predviđanje kada će kiša oslabiti, a kada se u južnim predelima može očekivati veće padavine.

Izvor: nova.rs