“Čeka nas interesantna zima”: Meteorolog najavio kada bi mogao da padne prvi sneg – Brže je nego što smo mislili

|

U Srbiji će sutra ujutru biti hladno, a po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije biće magle ili niske oblačnosti. U toku dana pretežno sunčano i malo toplije.

Ivan Ristić, meteorolog amater, prognozirao je da će se za vikend vreme stabilizovati. Prema njegovoj prognozi, lepo vreme će potrajati do srede a temperature će ići do letnjih 27 stepeni.

“Od srede ponovo dolazi polarni vrtlog, kod nas će doći oblaci, povremeno će biti kiše, novo zahlađenje biće krajem septembra, ali se očekuje i stabilizacija vremena i polako ulazimo u Miholjsko leto, a novo jače zahlađenje sredinom oktobra, ono će doneti sneg na planinama”, rekao je Ristić za TV Pink.

Kako meteorolog dodaje, najranija mogućnost da sneg padne u Beogradu je 20. oktobar.

“Ova zima će biti veoma interesantna”, ocenjuje Ristić.

Govoreći o ciklonu “Boris”, meteorolog je rekao da se on trenutno nalazi iznad Apeninskog poluostrva, te da je napravio probleme u Italiji.

“Kiša je prestala u centralnoj Evropi. Maksimum poplavnog talasa očekuje se danas i sutra”, naveo je Ristić i dodao da je najveći problem severno od Novog Sada. Ristić smatra da su sada prognoze mnogo bolje po nas i istakao da će ovo popraviti hidrološku situaciju kod nas.

Izvor: espreso.co.rs